top of page

Over Hélène

Dag lieve ziel. Wat fijn dat je de tijd neemt om meer over mij te lezen. Ik vertel je graag wat meer over mezelf en mijn levenspad.

Als kind had ik vaak het gevoel dat ik nergens paste. Naar school gaan deed ik helemaal niet graag. Ik had vaak het gevoel dat ik anders moest zijn, anders moest doen om erbij te horen. Met mijn zonneteken in waterman uitte zich dat vaak in rebels gedrag (sorry mama). Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, was die "acute maagpijn" plots op een magische manier verdwenen. Toen was ik nog niet zo bewust van de taal van ons lichaam...

Toen ik naar de hogere school ging, koos ik voor de opleiding 'Wellbeing en Vitaliteitsmanagement'. Eeerlijk? Ik had géén idee wat ik wou verder studeren. Ik had het eigenlijk wel een beetje gehad met school... maar het curriculum van deze opleiding (die tevens op dat moment toevallig net gelanceerd was) sprak mij zo aan: mindfulness, relaxatie, vitaliteit, coaching,... met natuurlijk ook de 'standaard' schoolse vakken - school will be school! Deze opleiding bracht wel veel teweeg binnenin mezelf.

Diep vanbinnen voelde ik altijd al nieuwsgierigheid naar spiritualiteit. Tijdens deze opleiding werd het nog meer geprikkeld. Maar alles kwam pas duidelijk toen ik na mijn studies voor 7 maanden op wereldreis vertrok...

 

 Hier ontdekte ik veel van de wereld, maar nog meer over mijn ware Ik. Voor mij was het de eerste keer dat ik zo in het moment leefde. Woorden schieten me nog steeds te kort om deze revolutionaire ervaring te omschrijven. Ik raad het iedereen aan.

Na de fysieke reis dompelde ik mezelf verder onder in mijn spirituele reis; hiervoor volgde ik een 2-jarige opleiding reading-healing en 3 reiki inwijdingen.

 

In 2019 kwam ik in contact met ceremoniële cacao. Vanuit de mooie en intense ervaringen die ik met haar deelde, transformeerde niet alleen ikzelf maar ook mijn zaak. Daarom koos ik ervoor om een professionele opleiding tot Cacao Facilitator te volgen en me hierin te specialiseren.

Met Divine One Within is het mijn doel en passie om ook anderen te begeleiden naar hun ware Zelf. Want ik weet hoe het voelt; om je geblokkeerd te voelen, niet te weten hoe je even verder moet, maar toch met een rotsvast vertrouwen diep vanbinnen dat er meer op je wacht.

Graag houd ik voor jou, online en offline in mijn praktijk te Reningelst, ruimte om je te begeleiden op jouw healing/spirituele reis. Zodat je je muren mag laten zakken én verbinden in jouw hart.

IMG_2251.jpg
IMG_2262.jpg

Missie

Divine one within staat voor het goddelijke in jeZelf. Want alles wat je nodig hebt, draag je reeds binnenin. Samen met de zachtheid van ceremoniële cacao, heling, meditatie en alle andere tools die ik heb geleerd, wil ik jou ondersteunen in die herinnering van wie jij werkelijk bent. 

Cacao

Cacao wordt al duizenden gebruikt door de Maya's en Azteken om te verbinden met het goddelijke, daarom wordt het ook gezien als een heilige drank. Het is de vrucht van de Theobroma Cacao boom, wat dus ook letterlijk 'voedsel van de goden' betekent.

 

Het drinken van ceremoniële cacao helpt je om dieper te verbinden met jezelf, je hart te openen en is een mooie tool ter ondersteuning van jouw proces.

Graag zet ik​ cacao in voor wie het moeilijker vindt om te verbinden met zijn/haar hart. De manier waarop zij te werk gaat, kan ik vaak moeilijk in woorden samenvatten.

Wat voor mij ook belangrijk is, is om respect te tonen naar de eeuwenoude cultuur van cacao. 

Daarom volgde ik een Cacao Facilitator Course, georganiseerd door Tess Martin vanuit Australië. Daarna een verdieping bij Britta Waechter, genaamd "Pathway to the heart".

Lees hier meer over cacao.

IMG_2361 3.jpg
bottom of page