top of page

Wat is ceremoniële cacao?

Bijgewerkt op: 30 okt. 2022

Cacao is de vrucht van de Theobroma Cacao boom, wat letterlijk 'Voedsel van de Goden' betekent. Ze is afkomstig uit Midden- en Zuid Amerika en is door de inheemse beschavingen voor vele doeleinden gebruikt vanwege haar grote voordelen.Het woord "cacao" is afkomstig van het Maya-woord "Ka'kau", evenals de Maya-woorden "Chocol'ha" en het werkwoord "chokola'j" (samen chocolade drinken), werden vervolgens eeuwen later door de Azteken aangepast .


Ceremoniële cacao is niet hetzelfde als de standaard chocolade van de supermarkt of cacao poeder. Dit is een vrucht met niet alleen een rijke geschiedenis, maar heeft ook een heleboel voordelen voor ons lichaam! Echte ceremoniële cacao wordt gemaakt door de bonen te fermenteren en licht te roosteren, vervolgens met de hand te pellen om ze daarna op steen te malen om een ​​"paste" te maken die daarna in een blok wordt gegoten - niets toegevoegd, niets verwijderd. Het vet van de boon blijft intact, waardoor de stimulerende eigenschappen in evenwicht worden gebracht en de opname gedurende een langere periode wordt vergemakkelijkt.Regelmatig/dagelijks cacao drinken kan zelfs helpen bij het creëren van nieuwe neurale paden die onze dagelijkse ervaringen vullen met meer liefde, vreugde en verbinding. Pure cacao bevat heilzame neurotransmitters en neuromodulatoren die al in onze hersenen aanwezig zijn, zoals:MAGNESIUM: helpt ons lichaam om te ontspannen en stress te verminderen, net zoals Polyfenolen (antioxidanten!) THEOBROMINE: stimuleert het hart en verhoogt de bloedstroom door het hele lichaam. Dit zorgt ervoor dat je je meer aanwezig en open voelt. Het geeft je bovendien ook focus. FENYLETHYLAMINE (PEA): activeren love & bliss hormonen die er indirect voor zorgen dat je je vrijer, meer tevreden en speels voelt.

ANANDAMIDE: het geluksmolecuul, het verzacht pijn en wordt geassocieerd met het 'runners high'- effect.

DOPAMINE: de "end-state" van cacao. Zorgt voor het gevoel van "belonging" (ik hoor hier thuis). Het geeft ook gevoelens van motivatie en plezier.Heel magisch om te ervaren...Dus… wie komt er eens langs voor een kopje warme cacao?


Boeken kan door mij een berichtje te sturen op facebook, instagram of door te klikken op "contact".Bestel je graag je eigen portie cacao? Dat kan via deze link. Gebruik de code DIVINEONEWITHIN voor 10% korting op jouw aankoop!

202 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page