top of page

01

17 augustus 2022Al-eenOp een stormachtige avond kwam de Cacao Coven voor het eerst samen. De magische bijeenkomst zou zich normaal afgespeeld hebben in de natuur, maar Moeder Natuur had een ander idee. De vochtigheid in de lucht droeg een zekere sfeer met zich mee. Het was een sfeer van mysterie, magie en kracht. En laat dat nu ook net de thema’s van de avond zijn: in je kracht staan als vrouw/heks/oermoeder.We toverden de kaarsen tevoorschijn, schonken onze kopjes vol met goddelijke cacao en keerden nog dieper naar binnen. We lieten ons leiden door het huidige moment, we lieten ons meevaren, dragen.


Al snel bleek dat de groep een verbondenheid met zich meedroeg. Herkenbare verhalen, mededogen en een luisterend oor waren enkele van de zaken die we mochten waarnemen.


Eenzaamheid kwam ook aan bod. Je alleen voelen, niet begrepen door de buitenwereld, in een veilige cocon die je zelf hebt gecreëerd vertoeven.


Het was Sabine die ons toen wat moois vertelde: “Het woord alleen is tegenstrijdig. Je hebt “al” en “een”. Wanneer we dit apart bekijken, klinkt het als het ware als: je bent al één.”


We waren allemaal zo ontroerd. We voelden de waarheid van dit woord tot in het diepste van onze kern. Het voelde alsof puzzelstukjes waarvan we dachten dat ze verloren waren, eindelijk terug op hun plek mochten komen.