top of page

Na mijn wereldreis...

Sinds mijn thuiskomst krijg ik veel dezelfde vragen: “Voelt het niet vreemd om terug thuis te zijn?”, “Vind je het niet jammer om terug thuis te zijn?”, “Hoe voel je je nu je thuis bent?”. Allemaal nuttige en niet onbelangrijke vragen. Hoe voel ik mij nu echt?


Soms heb ik het gevoel dat de vragen onbewust aangeven dat ik me triest zou moeten voelen omdat deze prachtige en unieke reis gedaan is. Vaak kreeg ik reacties zoals: “Ja, het leven is mooi daar aan een strandje onder de palmbomen”, “Ja, dat roze wolkje van je, maar dat is niet het echte leven”. En dan begin ik te denken en filosoferen over wat de mensen met deze woorden willen zeggen.


Kan je enkel maar optimaal gelukkig zijn aan de andere kant van de wereld, in een nieuw en onbekend gebied dat barst van ongekende avonturen, prachtige uitzichten en nieuwe mensen? 


Voor mij is het antwoord zeker en vast “nee”. Tuurlijk, het geeft je (of mij, althans) een uniek gevoel, een tinteling in je buik, dat reizen. Mijn wereldreis is en blijft een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt in mijn leven (tot nu toe ;)). Daarom kies ik er ook bewust voor om niet terug te kijken met verdriet omdat deze reis nu gedaan is. Ik kijk erop terug met een dankbaar hart, en een nieuwsgierig hart die openstaat voor al het nieuws dat nog blijft op mijn pad komen.


Geluk is een mindset, zeggen ze vaak. En soms is dat eens “hard werken”. Maar is het niet prachtig dat jij de kracht hebt om te beslissen hoe je je voelt? Ik kan treuren omdat de reis gedaan is, denken dat ik me hier in België nooit zo gelukkig zal voelen als op reis. Maar om eerlijk te zijn… Ik sta ‘s morgens op, blij en gelukkig, en vooral dankbaar, voor alles wat ik heb mogen meemaken, ook de minder leuke ervaringen. Ik zie al mijn familie terug, mijn vrienden, mijn hondje. Alle mensen die tijdens mijn reis zo geïnteresseerd waren en me vaak vroegen hoe alles verliep. De unieke mensen die ik op reis leerde kennen. Ik sta op en zie de zon schijnen, hoor de vogeltjes fluiten en voel de frisse wind op mijn gezicht wanneer ik mijn raam open.


Geluk zit in de kleine dingen. En er is zoveel om gelukkig om te zijn. Zie jij het ook?33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page