top of page

Waarom jij het misschien moeilijk vindt om authentiek te rusten.

Authentiek rusten betekent dat je je unieke zenuwstelsel (h)erkent en zelfregulerend handelt.


"Rust gewoon, dat is toch niet moeilijk?", maar wat als jij dat nu wel moeilijk vindt? Om stil te zitten, om "niets" te doen, om te genieten van een kop thee, om mindful te zijn in het huidige moment.


Wat als er honderden gedachten door je hoofd razen, je lichaam vol met stress zit en je ademhaling oppervlakkig?Hieronder som ik 3 redenen op waarom jij het misschien moeilijk vindt om authentiek te rusten:

1. Je weet niet zo goed wat stress écht is


Stress op zich is niet slecht, wanneer het chronisch en toxisch wordt, wel. Dit kan zich lichamelijk uiten: hoofdpijn, spierpijn, buik- en maagproblemen, irritatie,... Maar zonder stress ondernemen we ook geen actie. Probeer stress dus te zien als een kans om meer over jezelf te weten te komen. Je raakt nl. niet (zo snel) gestresseerd over dingen waar je niks om geeft, toch? Stress kan dus aangeven waar jij waarde aan hecht.2. Je zenuwstelsel is overprikkeld


Het is gewoon heel erg moeilijk (of onmogelijk) om tot rust te komen wanneer je zenuwstelsel all over the place is. Zoek eerst manieren die werken voor jou om je zenuwstelsel te reguleren (zelf-regulatie).


Dit kan bv. via:

– Ademhaling

– Neuriën

– Dansen/bewegen

– De natuur ingaan

– Op je blote voeten wandelen in het gras (gronden)

– Warm bad/douche3. Je herkent de taal van je lichaam niet


Eens je de signalen van je lichaam beter leert kennen (en eren), zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om jezelf te reguleren. Het is oké om eerst even afstand te nemen voor aleer je verder ingrijpt. Zo kan je trouwens ook betere beslissingen nemen. Dit is een proces. Geef jezelf die tijd om die patronen te (h)erkennen en te transformeren!Wil je graag leren hoe?


Tijdens Road to Rest gaan we aan de slag met meditatieve en creatieve reflectie-oefeningen en krachtige tools die je dagelijks kan toepassen. Leer je patronen herkennen en transformeer ze! Tijd om te rusten zonder schuldgevoel.


Road to Rest is een online event van 24 april t.e.m. 30 april. Van maandag tot vrijdag komen we samen van 20u tot 21u. Op zondagvoormiddag van 10 tot 12 is er een verrassings-event... hiervoor ontvang je van mij een cadeau op de post!Doe jij ook mee? Hier kan je je ticket kopen!


Wat is jouw favoriete manier om je zenuwstelsel te reguleren?

Laat het gerust achter in de comments.Liefs,

Hélène x

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

01

Comments


bottom of page