top of page

Wat kan je verwachten van een Cacao Journey bij Divine One Within?

Iedereen heeft zijn/haar eigen manier van het faciliteren van cirkels, ceremonies, events,...

In deze post deel ik meer over mijn manier van werken.


Mijn intentie is steeds om een moment van diepe rust te creëeren. Ik kies ook steeds om in kleine groepen te werken (max. 7) voor deze reden. Het uitgangspunt van mijn cirkels is om opnieuw (dieper) te verbinden met jezelf vanuit deze authentieke rust.


Aan de hand van verschillende somatische en meditatieve oefeningen word je uitgenodigd om je zenuwstelsel volledig te laten ontspannen. Dat is niet altijd even gemakkelijk of simpel, vooral niet wanneer je jezelf al enige tijd voorbij zit te lopen.


Daarom bied ik cacao aan, omdat de heilzame stofjes in cacao je lichaam hier nog meer in mogen ondersteunen. Combineer je dit met bv. ademwerk & reflectie-oefeningen, dan kan je tot nieuw inzichten en inspiratie komen.Hoe ziet een Cacao Journey eruit bij Divine One Within?Een ceremoniële setting
Kom jij ook eens langs?

We starten steeds met een kop thee om onszelf de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe groep. We openen onze cirkel met het kiezen van een intentie, want dit bekrachtigt jouw ritueel. Er is steeds ruimte om te delen, indien gewenst. Dit is nooit een verplichting. Daarna word je begeleid doorheen het drinken van je cacao op een mindful manier. Al je zintuigen worden op een rustgevende manier gestimuleerd. Na het drinken volgt een somatische oefening om je lichaam de tijd te geven de stoffen op te nemen, waarna een ademhalingsoefening dit nog meer in beweging brengt.


Daarna volgt een meditatie/visualisatie afgestemd op het moment, mijn klankschaal, mijn drum, mijn stem,... ook allemaal afhankelijk van het thema en de groepsenergie op dat moment.Gegronde spiritualiteit met aandacht voor het zenuwstelsel.Vrouw die poseert in zand
Rest & play zijn essentieel voor een gezond zenuwstelsel

Spiritualiteit in deze context wordt gebruikt om dingen die groter zijn dan onszelf te beschrijven. Het gaat om de ongeziene krachten die ons sturen. Spiritualiteit voor mij betekent ook het vermogen om aan zelfreflectie te doen, en met eerlijkheid en oprechtheid naar jezelf te kijken.


De afgelopen jaren verlegde ik mijn focus ook naar het zenuwstelsel. Zelf had ik vroeger enorm veel last van social anxiety en angst in het algemeen. Tijdens een spirituele reading werd me verteld dat dit kwam door een vorig leven. Dat kan allemaal wel kloppen, maar op dat moment hielp mij dat geen stap verder om mijn anxiety te helen.


Wat wél hielp, was mijn zenuwstelsel leren kennen. Ontdekken hoe het werkt, hoe ik de plasticiteit van mijn brein ten positieve kan benutten. Daarom hecht ik in mijn cirkels steeds heel veel belang aan (somatische) oefeningen die je opnieuw in staat brengen om, ook thuis, aan de slag te gaan met je zenuwstelsel.Voor iedereen uniek, want het is telkens wat jij nodig hebt.


Wat het jou juist zal brengen, kan ik niet zeggen. Het is voor iedereen telkens een unieke ervaring. Het brengt telkens wat jij nodig hebt op dat moment.


Wat ik wel kan zeggen, is dat ik enorm toegewijd ben om een ontspannen, sfeervolle en warme sfeer voor jou te creëeren waarin je in alle rust tot jezelf mag komen.


Hieronder deel ik met veel plezier, en een héél dankbaar hart, enkele reviews die ik recent mocht ontvangen.

Kom je het voor jezelf eens ervaren?


Wie weet straalt jouw review binnenkort in één van mijn volgende posts.

Ontdek hier de volgende events of ontdek hier de massages.


Uitgeruste en liefdevolle groetjes,

Hélène x
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page